Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
25 minuten
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels ras el hanout (kruidenmengsel)
- 1 blikje tomatenblokjes zonder zout
- 1 blik kikkererwten (425 ml)
- 200 gram feta kaas
Materialen
- snijmesje
- snijplank
- hapjespan
- vergiet
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de ui in snippers.
Snijd de courgette in halve plakjes.
Snijd de wortel in dunne plakjes.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
Fruit de ras el hanout kort mee.
Voeg de gehakt bij de ui en de knoflook en rul tot de gehakt gaar is.
Voeg de courgette, paprika, wortel tomatenblokjes en wat peper toe. Stoof de groente 10 minuten.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
Warm de kikkererwten mee met het gehakt-groentemengsel.
Verkruimel de feta en strooi het over het gerecht.
Serveer met zilvervliesrijst of volkoren (stok)brood.