4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 800 g gnocchi
- 500 g flespompoen
- 400 g gemengde paddenstoelen (schoongeborsteld) of champignons
- 100 ml kookroom light
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 snufje gedroogde chilipepervlokken
- 1/4 el gedroogde salie of 2 verse blaadjes fijn gesneden
- handje rucola
- 50 g geraspte oude 30+ kaas
Materialen
- keukenmachine blender of staafmixer
- grote pan met dikke bodem en deksel
- kookpan
- snijplank
- snijmes
Tips
- Dit is een vegetarisch gerecht, wil je dit met vlees bereiden? Voeg dan 400 gram gehakt toe wanneer je de knoflook bakt en bak de gehakt rul. Ga daarna verder volgens het recept.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op laag vuur.
Bak hierin de knoflook en de chilipepervlokken 20 sec. aan (Laat de knoflook niet bruin worden; dan wordt hij bitter).
Was de pompoen en snij hem in blokjes (schillen is niet nodig).
Voeg de pompoen toe en bak 1 min. zachtjes mee.
Schenk hier 150 ml water bij en laat het geheel 15-20 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Roer af en toe door en check of er nog voldoende water in de pan zit zodat de pompoen niet aan kan branden en voeg indien nodig meer water toe.
Giet de pompoen als deze gaar is af, laat goed uitlekken en doe de pompoen in een keukenmachine.
Voeg de salie toe en mix tot een puree.
Voeg vervolgens de kookroom toe en mix tot er een romige saus ontstaat .
Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
Houd de puree apart.
Borstel de paddenstoelen schoon.
Snijd van de paddenstoelen de grote exemplaren in stukken. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen aan tot ze mooie bruine randjes krijgen en ze vocht beginnen los te laten.
Breng op smaak met peper. Bak nog 1 min. door.
Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de warme pompoensaus met de gnocchi.
Maak een bedje van rucola op bord of schaal.
Schep hier pompoensaus met de gnocchi op.
Verdeel de paddenstoelen over het gerecht en serveer met geraspte kaas.