Ons Tweede Thuis

Samen fit

Gevulde eieren met avocado

Home > Voeding > Recepten > avocado, Bieslook, Eieren, Halvanaise, Peterselie > Gevulde eieren met avocado
Recept voor
16 stuks Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 8 middelgrote eieren
  • 1 avocado
  • 5 g verse bieslook (2 eetl)
  • 5 g verse peterselie (2 eetl)
  • ½ el dijon(mosterd)
  • 1 el halvanaise of yoghurt Griekse stijl (0% vet)

Materialen

  • kookpan
  • snijmesje
  • snijplank
  • hoge kom
  • staafmixer
  • spuitzak
  • theelepel

Tips

  • Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.

  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.

  3. Pel en halveer de eieren in de lengte.

  4. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.

  5. Halveer de eetrijpe avocado.

  6. Verwijder de pit uit de avocado en lepel het vruchtvlees uit de schil.

  7. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  8. Snijd de bieslook en de peterselie fijn.

  9. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.

  10. Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, halvanaise en in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

  11. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er mee.

  12. Bestrooi de eihelften met de achtergehouden bieslook.

[printfriendly]