Ons Tweede Thuis

Samen fit

ge­vul­de ei­e­ren

Recept voor
16 stuks Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 8 middelgrote eieren
  • 2 el verse bieslook 10 g (bakje à 25 g)
  • 2 thl halvanaise
  • 2 el crème fraîche light
  • 1/2 eetl dijon(mosterd)
  • 1 thl kerriepoeder
  • peper

Materialen

  • kookpan
  • snijmesje
  • snijplank
  • vork
  • kom
  • spuitzak
  • theelepel

Tips

  • Wil je de gevulde eitjes met nog minder vet en zout gebruik dan 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt met(10% vet of 0 % vet) in plaats van crème fraîche en halvanaise.
  • Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min hard.

  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.

  3. Pel en halveer de eieren in de lengte.

  4. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.

  5. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de halvanaise, crème fraîche, kerriepoeder, mosterd en eventueel peper tot een glad mengsel.

  6. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de ei helften mee.

  7. Knip de bieslook fijn en bestrooi het ei met de bieslook.

[printfriendly]