Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
15-30 minuten
15-30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 perssinaasappels
- 2 eetlepels rozijnen
- 4 speculaasjes
- 4 appels
Materialen
- dunschiller
- appelboor
- 2 pannetjes
Tips
- In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met 50 ml water.
Was de rozijnen en laat ze in het hete vocht wellen.
Breek de speculaasjes in grove kruimels.
Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een klein pannetje.
Giet de rest van het weekvocht er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels erover.
Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.