Ons Tweede Thuis

Samen fit

Gemarineerde kip met Chinese kool en ananas

Home > Voeding > Recepten > Ananas, Bosuitjes, Chinese kool, Kipfilet, Zilvervliesrijst > Gemarineerde kip met Chinese kool en ananas
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten bereiden, 15 minuten wachten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 kg Chinese kool
  • 4 eetlepels olie
  • 8 bosuitjes
  • 300 gram verse ananas

Tips

  • Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.

  2. Roer er 2 theelepels citroensap, de sojasaus, de tomatenpuree en wat peper door.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade.

  4. Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.

  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  6. Maak de Chinese kool schoon en snijd het in repen. Roerbak de Chinese kool in 1 eetlepel olie in 8 minuten gaar.

  7. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.

  8. Verhit de rest van de olie en bak hierin de uitgelekt blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin.

  9. Bak de laatste minuut de bosuitjes mee.

  10. Snijd de ananas klein.

  11. Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng dit aan de kook.

  12. Geef de saus, de kool en de rijst bij de kip.

[printfriendly]