Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
15 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 1 el extra vierge olijfolie
- 170 g Yoghurt, Griekse stijl met o% vet
- 100 g babyspinazie of bladspinazie
- 1 snufje peper
Materialen
- 4 glazen
- snijmes
- snijplank
- staafmixer of keuken machine
- theelepel
Tips
- Deze soep is na weglaten van de garnering ook prima te gebruiken binnen voeding met veranderde consistentie.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Halveer de komkommers in de lengte.
Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten uit de komkommer.
Snijd de komkommer in grove stukken en doe ze met de sjalot, olijfolie en yoghurt in de kom van de keukenmachine of blender.
Houd wat mooie kleine spinazieblaadjes achter om te garneren.
Doe de rest bij de komkommer in de kom.
Pureer alles in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk de soep in 4 kleine glaasjes en garneer met de kleine spinazieblaadjes en eventueel een paar druppeltjes olie.