Ons Tweede Thuis

Samen fit

Espresso-choco bananenbrood

Recept voor
10 personen Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten bereiden, 30-40 minuten oventijd
Ingezonden door
I am a foodie

Ingrediënten

  • 100 ml espresso
  • 3 bananen en 1/2 banaan ter garnering
  • 2 eieren
  • 50 gram dadels
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 200 gram volkoren tarwemeel
  • 1 zakje (16 g) bakpoeder
  • 15 gram cacaopoeder
  • olie om de vorm in te vetten
  • 20 gram peccannoten

Materialen

  • bakvorm 25 cm
  • koffieapparataat
  • oven
  • beslagkom
  • keukenmachine

Tips

  • Dit recept is heel geschikt om overrijpe bananen in te verwerken.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Zet de espresso en laat deze afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  3. Pel 3 bananen en mix ze samen met de espresso, eieren, dadels en vanillepoeder in de keukenmachine tot glad geheel.

  4. Meng in een kom het tarwemeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier doorheen.

  5. Vet de bakvorm in en giet het beslag in de bakvorm. Pel de laatste banaan en snijd overlangs doormidden. Garneer de cake met een halve banaan en pecannoten.

  6. Bak het bananenbrood in 30-40 minuten goudbruin.

[printfriendly]