Ons Tweede Thuis

Samen fit

Chocolade-bananenijs

Home > Voeding > Recepten > Bananen, Cacao > Chocolade-bananenijs
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
24 uur invriestijd en 10 minuten bereidingstijd
Ingezonden door
SamenFit

SONY DSC

Ingrediënten

  • 4 bevroren bananen, zonder schil en in stukjes ingevroren
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • handje ongezouten walnoten

Materialen

  • Blender of keukenmachine
  • eetlepel
  • snijplank
  • snijmes

Tips

  • Maak ijs niet van suiker en romige melk, maar van bananen! Vries per portie voor 1 persoon een dan van tevoren een bruingekleurde banaan in. Doe dit zonder schil en in plakjes.
  • Voor dit recept heb je wel een sterke blender of keukenmachine nodig.
  • Vervang de cacao eens door 2 theelepels kaneel.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Doe 4, in stukjes ingevroren, bananen in de blender.

  2. Voeg 1 theelepel cacaopoeder toe.

  3. Hak de walnoten fijn en strooi deze over het ijs.

  4. Mocht het ijs door het pureren iets te zacht zijn dan kun je het nog even in de vriezer zetten.

[printfriendly]