Ons Tweede Thuis

Samen fit

Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst

Home > Voeding > Recepten > Champignons, Noten, Sperziebonen, Zilvervliesrijst > Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst (of meergranenrijst)
  • 700 gram sperziebonen (eventueel diepvries)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram (kastanje)champignons
  • 100 gram gemengde noten zonder zout
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepel volkorenmeel
  • 4 eetlepels kookroom light
  • peper

Materialen

  • snijplank
  • groot snijmes
  • klein snijmes
  • koekenpan
  • wok of hapjespan
  • maatbeker
  • bakje of klein schaaltje

Tips

  • Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Maak de sperziebonen schoon of ontdooi ze en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.

  3. Maak de champignons schoon (onderkant er af en borstelen of poetsen met doekje) en snijd ze in vieren.

  4. Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.

  6. Schenk er 300 ml water bij.

  7. Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.

  8. Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.

  9. Meng het volkorenmeel met de kookroom aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.

  10. Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over.

  11. Geef de sperzieboontjes en de rijst erbij.

[printfriendly]