Ons Tweede Thuis

Samen fit

Boerenkoolschotel uit de oven

Home > Voeding > Recepten > Boerenkool, Kruimige aardappelen, Uien, Vegetarische gehakt > Boerenkoolschotel uit de oven
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten bereiden, 20 minuten wachten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 150 ml halfvolle melk
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 ui
  • 4 eetlepels ongezouten margarine
  • 300 gram vegetarisch gehakt
  • 150 gram gemalen 30+ oude kaas

Tips

  • 2 kookpannen
  • snijmes
  • snijplank
  • koekenpan
  • stamper of pureeknijper
  • oven
  • ovenschaal

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C

  2. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.

  3. Giet de aardappelen en verwarm de melk.

  4. Stamp de aardappelen samen met de warme melk tot een smeuïge puree.

  5. Kook ondertussen in een pan de boerenkool ca. 5 min. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken.

  6. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit ca. 2 min.

  7. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ca. 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  8. Vet de ovenschaal in. Vul de schaal laag om laag met boerenkool, gehakt, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree. Strooi de rest van de kaas erover.

  9. Bak de schotel ca. 20 min in het midden van de oven.

[printfriendly]