4 Personen
Gemiddeld
45 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 eieren
- 2 eetlepels oregano
- 50 gram 30+ kaas
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 8 plakjes ham
- 1 bol mozzarella
- 200 gram champignons
- 4 tomaten
- 2 rode uien
- 1 gele paprika
- 125 gram tonijn (uit blik)
- 400 gram tomaten uit blik
- 1 bosje basilicum
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- half bosje peterselie
Materialen
- oven
- kookpan
- vergiet
- theedoek
- keukenmachine
- bakpapier
- snijplank
- snijmesje
Tips
- Serveer de pizza met een salade van rettich, bosui en peterselie.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Kook de bloemkool in 5 minuten gaar. Laat deze uitlekken in een vergiet en knijp in een schone theedoek al het vocht eruit.
Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine samen met de eieren, de oude geraspte kaas, Parmezaanse kaas en de oregano.
Plaats een stukje bakpapier op een bakplaat en verspreid hierover de bloemkoolmassa. Verdeel het gelijkmatig over de plaat heen en houd ongeveer 1 centimeter dikte aan.
Bak deze bloemkool bodem 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de tomatensaus; pureer de tomaten uit blik samen met 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, bosje basilicum en wat peper en zout helemaal fijn.
Snij de rode ui in ringen, de tomaten en champignons in plakjes, de mozzarella in blokjes, de paprika in reepjes en laat de tonijn uitlekken.
Smeer de pizzabodem wanneer deze klaar is in met de tomatensaus.
Verspreid de rode ui, de tomaten, champignons, mozzarella, paprika en tonijn op de tomatensaus.
Bak de pizza nog ongeveer nog 8 tot 10 minuten in de oven.
Bestrooi de pizza wanneer deze klaar is (mooi goudbruin, de kaas gesmolten) met de peterselie.