Ons Tweede Thuis

Samen fit

Bietenstamppot met appel en spek

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Appel, Rode biet, Spekreepjes, Ui > Bietenstamppot met appel en spek
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 50 gram margarine uit een kuipje
  • 1 ui
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 1 Royal Gala appel (schoongeboend, of een andere appel)

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • grote kookpan
  • koekenpan
  • pureestamper

Tips

  • Roer eventueel nog een theelepel mosterd door de stamppot.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

  2. Verhit ondertussen 25 g margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.

  3. Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes. Bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.

  4. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietenmengsel.

  5. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.

  6. Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

[printfriendly]