Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
35 minuten
35 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 rode uien middelgroot
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel olie
- 500 ml bouillon (van 1 groentebouillonblokje met minder zout)
- 4 middelgrote bieten, vers
- 1 flinke zoete aardappel
- 2 winterpenen
Materialen
- kookpan
- grote braadpan
- snijmesje
- snijplank
- houten lepel
- knoflookpers
- staafmixer
Tips
- Voeg eventueel wat boerenkool of spinazie erbij. En wissel eens af: gebruik in plaats van zoete aardappel, linzen bonen of quinoa.
- Voor een romige soep: schenk een flesje kookroom light bij de soep.
- Serveer de soep met geroosterd volkorenbrood met zuivelspread voor een complete maaltijd.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Doe de bieten in een grote pan met ruim kokend water en laat ze in 30 minuten gaar koken. Zet de pan daarna apart om het geheel af te laten koelen.
Verwarm de olie in de pan.
Snipper de uien.
Bak de uien in de verwarmde olie en pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg de kurkuma en de curry toe en laat dit 10 minuten op laag vuur bakken.
Schil ondertussen de zoete aardappel en de wortels en snijd deze in blokjes.
Voeg de zoete aardappel en de wortel bij de uien in de pan. Laat dit 10 minuten koken.
Pel de bieten en snijd deze in grote stukken. Voeg deze stukken bij de soep. Mis alles glad met de staafmixer.