Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 1 kg gekookte bietjes
- 1/2 knolselderij
- 2 mildzoete appels (bijvoorbeeld Jonagold)
- 2 sjalotten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 groentebouillontabletten
- 1/3 bakje peterselie (a 15 gram)
- 10 blaadjes munt (bakje 15 gram)
- 125 ml zure room light
Materialen
- snijplank
- snijmes
- grote soeppan
- staafmixer
Tips
- Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg voor het serveren pas de zure room en verse kruiden toe.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de bietjes, knolselderij en appels en snijd in stukjes.
Snipper de sjalotten.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min.
Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee.
Voeg de biet en appel toe en bak 1 min. mee.
Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes van de munt fijn
Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden of kommen en schep er een lepel sour cream op. Bestrooi met de fijngesneden peterselie en munt.