Ons Tweede Thuis

Samen fit

Bie­ten­ri­sot­to met spek­jes

Home > Voeding > Recepten > Bieten, Rijst, Rucola, Spekblokjes, Zilvervliesrijst > Bie­ten­ri­sot­to met spek­jes
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 200 g blokjes mager spek
  • 1 liter rundvleesbouillon van tablet met minder zout
  • 4 eetlepels voelibare bakmargarine
  • 150 ml droge witte wijn of water
  • 300 g zilvervlies rijst
  • 500 gram bietjes
  • 100 g rucola

Materialen

  • soeppan of andere grote pan met dikke bodem
  • snijplank
  • snijmes

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil en snipper de ui.

  2. Verhit 2 eetlepels margarine in een soeppan en fruit de ui 1 min.

  3. Doe de spekblokjes erbij en bak nog 3 minuten.

  4. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

  5. Schenk de wijn of water erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn of water is opgenomen.

  6. Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat.

[printfriendly]