Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20
20
Ingezonden door
Samenfit
Samenfit
Ingrediƫnten
- 4 grote appels
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel gehakte walnoten of hazelnoten
- 1 eetlepel honing
- klein beetje magarine
Materialen
- oven
- ovenplaat
- bakpapier
- snijmes
- snijplank
- evt een appelboor
Tips
- Varieer volop met soorten noten.
- Vervang de rozijnen eens door gedroogde cranberries.
- In plaats van appels kan je ook peren vullen.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediƫnten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de appels.
Steek er met een scherp mes of met een appelboor het klokhuis uit.
Snijd een stukje van de bovenkant en hol de appels een beetje uit.
Snijd het appelvruchtvlees dat hierbij loskomt in kleine stukjes.
Meng de stukjes appels met 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel gehakte walnoten of hazelnoten en 1 eetlepel honing.
Zet de appels in een ingevette ovenschaal en vul het klokhuisgat met het rozijnenmengsel.
Leg op elke appel een klontje magarine en bak de appels ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Serveer met wat Griekse yoghurt met 0% vet.
Geniet ervan!