Recept voor
8 Personen
8 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten bereiden, 1 uur oventijd
20 minuten bereiden, 1 uur oventijd
Ingezonden door
Samen Fit
Samen Fit
Ingrediënten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 75 gram magere kwark
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- mespunt kardemon
- 2 eieren
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram volkoren meel
- 2 appels
Materialen
- weegschaal
- snijplank
- snijmes
- springvorm met een doorsnee van 15 cm
- kom
- spatel
- zeef
- oven
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Roer de margarine met de kwark, de basterdsuiker, de kaneel en de kardemom zacht.
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het meel er boven en spatel het er luchtig door.
Warm de oven voor op 160° C.
Bestrijk een kleine springvorm dun met margarine en bestuif hem met wat bloem.
Schil de appels en snijd ze in parten.
Doe het deeg over in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin.
Bak de appelkoek in de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin.
Snijd de koek in 8 puntjes.