Ons Tweede Thuis

Samen fit

Ap­pel-sprui­ten­stamp­pot met rundersaucijs

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Appelchips, Rundersaucijs, Spruitjes > Ap­pel-sprui­ten­stamp­pot met rundersaucijs
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 750 gram stamppotaardappelen (Bintjes, Doré, Eigenheimers)
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 750 grram spruiten
  • 125 ml halfvolle of magere melk
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • 75 gram appelchips

Materialen

  • grote pan met dikke bodem
  • klein pannetje (steelpan)
  • koekenpan
  • garde
  • pureestamper
  • snijplank
  • snijmes
  • dunschiller

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar. Giet af.

  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de saucijsjes op hoog vuur rondom aan.

  3. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer de saucijsjes regelmatig

  4. Snijd ondertussen de onderkant van de spruiten en haal de buitenste blaadjes eraf.

  5. Halveer ze en kook in ca. 8 min. beetgaar. Giet af.

  6. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min droog koken (hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree).

  7. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Of verwarm de melk in de magnetron.

  8. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.

  9. Voeg de melk en margarine toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.

  10. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  11. Snijd de appelchips in kleine stukjes en roer voorzichtig samen met de spruiten door de stamppot.

  12. Serveer met het rundersaucijsje.

[printfriendly]