Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten
15 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 1 bakje platte peterselie (20 gram)
- 1 teen knoflook
- 6 ansjovisfilets (op olie)
- 4 el groene olijven (zonder pit)
- 4 el kappertjes
- 1 sjalot
- 70 ml olijfolie
- 300 gram volkoren spaghetti
- 500 gram (diepvries) doperwten
Materialen
- snijmes
- snijplank
- keukenmachine
- 1 grote kookpan
- 1 kleine kookpan
Tips
- Als de spaghetti opgeschept is, kun je er wat rucola sla over strooien.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwijder de steeltjes van de peterselie en doe de blaadjes in de keukenmachine.
Schil de knoflook en de sjalot.
Doe de knoflook, de ansjovisfilets, de olijven, de kappertjes en de sjalot in de keukenmachine.
Pureer tot een egale massa.
Schenk langzaam en voorzichtig de olie bij het ansjovismengsel zodat een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Kook ondertussen de doperwtjes gaar.
Roer de saus en de doperwten door de spaghetti.