4 Personen
Gemiddeld
20 minuten bereiding 30 minuten oven
SamenFit
Ingrediënten
- 6 hartige taartdeegplakjes
- 85 g ongezouten cashewnoten
- 2 eetl olijfolie
- grote struik andijvie of 700 g koelverse gesneden andijvie
- 4 middelgrote eieren
- 125 g zuivelspead light of crème fraîche light
- 150 g geraspte jonge 20+ of 30+ kaas
Materialen
- bakpapier
- bakplaat
- oven
- snijmes
- snijplank
Tips
- Andijvie taart mét vlees? Vervang dan de noten door 250 gram magere hamblokjes.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Laat de deegplakjes ontdooien.
Pel de en snipper de ui.
Hak de cashewnoten grof.
Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
Voeg de andijvie in 2-3 porties toe.
Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
Klop de eieren los met de zuivelspread of crème fraîche light helft van de kaas, peper en eventueel zout.
Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij.
Vouw het deeg terug tot de groente.
Schenk het ei-kaasmengsel erover.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.