Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
25 minuten
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 300 ml halfvolle yoghurt
- citroensap
Materialen
- borsteltje
- (hand)citruspers
- snijmes
- vergiet
- kookpan
- keukenmachine of staafmixer
- garde
Tips
- Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Boen de sinaasappel schoon en snijd een dun stukje van de schil. Pers de sinaasappel uit.
Was de abrikozen.
Breng de abrikozen met het stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.
Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer.
Klop de yoghurt luchtig en klop de abrikozenpuree er door.
Maak dit op smaak met citroensap.
Verdeel de mousse over 4 coupes.
Garneer met een sinaasappelschilletje.