Ons Tweede Thuis

Samen fit

Abrikozenmousse

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • citroensap

Materialen

  • borsteltje
  • (hand)citruspers
  • snijmes
  • vergiet
  • kookpan
  • keukenmachine of staafmixer
  • garde

Tips

  • Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Boen de sinaasappel schoon en snijd een dun stukje van de schil. Pers de sinaasappel uit.

  2. Was de abrikozen.

  3. Breng de abrikozen met het stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.

  4. Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.

  5. Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer.

  6. Klop de yoghurt luchtig en klop de abrikozenpuree er door.

  7. Maak dit op smaak met citroensap.

  8. Verdeel de mousse over 4 coupes.

  9. Garneer met een sinaasappelschilletje.

[printfriendly]