Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten bereiden en 20 minuten afkoelen
20 minuten bereiden en 20 minuten afkoelen
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediƫnten
- 4 rijpe handperen
- 2 perssinaasappels
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 4 bolletjes yoghurtijs
Materialen
- schilmesje
- snijplank
- citruspers
- kookpan
Tips
- Peer: peren zijn tot drie weken goed te houden in de koelkast.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediƫnten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Pers de sinaasappel uit.
Breng het sap met de kruidnagel en het kaneelstokje aan de kook en voeg de peren toe.
Kook de peren op klein vuur in ongeveer 10 minuten zacht.
Laat de peren afkoelen.
Leg de perenhelften met de bolle kant naar boven op 4 bordjes en leg er een bolletje ijs naast.