4 Personen
Gemiddeld
20 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 275 gram volkoren couscous
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram (scharrel) kipfilet
- 2 theelepels ras el hanout (kruidenmengsel)
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels rozijnen
- 600 gram gewassen spinazie
- 2 limoenen
Materialen
- rasp
- kookpan
- koekenpan
- snijplank
- snijmesje
- vork
- bord
Tips
- Als je voor een groep kookt heb je veel spinazie nodig. In plaats van verse spinazie kun je dan ook diepvries bladspinazie gebruiken.
- Maak de snijplank en het mes waarmee je de kip hebt bereid goed schoon met sop en heet water voordat je de keukenspullen voor iets anders gebruikt.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Bestrooi de kipreepjes met de ras el hanout en bak de reepjes in de koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Neem de gare kipfiletreepjes uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
Snijd de paprika in reepjes.
Schenk de resterende 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Voeg de paprikareepjes en de rozijnen toe en bak 4 minuten.
Voeg de spinazie toe in handzame porties en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Rasp de groene schil van de limoenen en pers 1 limoen uit.
Roer de couscous los met een vork en roer de limoensap en rasp erdoor.
Schep de couscous op 4 borden. Verdeel de spinazie met de paprika en de kipreepjes erover.