Ons Tweede Thuis

Samen fit

Limoencouscous met spinazie, paprika en kip

Home > Voeding > Recepten > Couscous, Kip, Paprika, Spinazie > Limoencouscous met spinazie, paprika en kip
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 275 gram volkoren couscous
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram (scharrel) kipfilet
  • 2 theelepels ras el hanout (kruidenmengsel)
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 600 gram gewassen spinazie
  • 2 limoenen

Materialen

  • rasp
  • kookpan
  • koekenpan
  • snijplank
  • snijmesje
  • vork
  • bord

Tips

  • Als je voor een groep kookt heb je veel spinazie nodig. In plaats van verse spinazie kun je dan ook diepvries bladspinazie gebruiken.
  • Maak de snijplank en het mes waarmee je de kip hebt bereid goed schoon met sop en heet water voordat je de keukenspullen voor iets anders gebruikt.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie.

  3. Snijd de kipfilet in reepjes.

  4. Bestrooi de kipreepjes met de ras el hanout en bak de reepjes in de koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.

  5. Neem de gare kipfiletreepjes uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.

  6. Snijd de paprika in reepjes.

  7. Schenk de resterende 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Voeg de paprikareepjes en de rozijnen toe en bak 4 minuten.

  8. Voeg de spinazie toe in handzame porties en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

  9. Rasp de groene schil van de limoenen en pers 1 limoen uit.

  10. Roer de couscous los met een vork en roer de limoensap en rasp erdoor.

  11. Schep de couscous op 4 borden. Verdeel de spinazie met de paprika en de kipreepjes erover.

[printfriendly]