Ons Tweede Thuis

Samen fit

De kracht van Eenvoud! Marium Meijboom probeert beweegideeën uit

Home > Beweging > De kracht van Eenvoud! Marium Meijboom probeert beweegideeën uit

De Kracht van Eenvoud! is een serie beweegideeën voor kinderen én volwassenen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Met het spel De Kracht van eenvoud! kun je als begeleider kinderen en volwassenen uitdagen om zelf in beweging te komen.

Bewegen en bewogen worden is niet vanzelfsprekend voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. In hun dagelijks leven zijn ze vrijwel altijd afhankelijk van anderen om in beweging te komen. De Kracht van Eenvoud! brengt daar verandering in.

De Kracht van Eenvoud! bestaat uit verschillende sets met beweegactiviteiten. Elke set heeft een eigen thema en bestaat uit minimaal acht beweegideeën en een bijbehorende handleiding. In elke set vind je verwijzingen naar online voorbeeldvideo’s.

Op locatie Marius Meijboom experimenteren medewerkers met De kracht van Eenvoud:

‘Met Neil gespeeld met een ballon:
Ik heb zijn handen op de ballon gelegd en toen gleden ze er af. Hij leek ook te ontspannen in zijn armen hierdoor. Eerst links, daarna rechts, daarna beide armen en beide armen gekruisd. Een keer bleef zijn vinger haken op de ballon waardoor die bleef liggen. De laatste keer schoot de ballon weg toen Neil zijn handen eraf gleden. Ik vond het leuk om te doen, kort contactmomentje. Neil leek een beetje overdonderd. Wat gebeurd mij nou leek hij te denken. Leek zich te verbazen over wat zijn armen deden. Maar hij lachte ook en leek het wel leuk te vinden.’

Meer informatie: http://fysioeducatief.nl/dekrachtvaneenvoud/