Ons Tweede Thuis

Samen fit

Pas­ta pes­to met kip

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 350 g volkoren spaghetti
  • 300 g kipfilet
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 30 g geraspte 30 plus kaas
  • 30 g verse basilicum
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • ½ teen knoflook
  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • 40 g rucola

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • staafmixer
  • Grillpan

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Haal de blaadjes basilicum van de takjes.

  2. Doe de pijnboompitten, geraspte kaas knoflook, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper

  3. Snijd de broccoli in roosjes

  4. Kook de broccoli in water in 6-8 min. beetgaar

  5. Kook de spaghetti in water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Bestrijk ondertussen de kip met de olie en bestrooi met peper.

  7. Verhit de grillpan.

  8. Bak de kipfilet goed gaar

  9. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.

  10. Meng de spaghetti met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper

  11. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de kipfilet bij.

  12. Verdeel rucola over de kipfilet.

[printfriendly]