Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
35 minuten
35 minuten
Ingezonden door
Samen Fit
Samen Fit
Ingrediënten
- 200 gr kipfilet
- 1¼ kg kruimige aardappelen
- 800 gr prei
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 25 g verse bieslook
- 125 g verse zuivelspread met kruiden light (bakje)
Materialen
- snijmes
- grote kookpan
- snijplank
- vergiet
- pureestamper
- ruime koekenpan
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar
Maak ondertussen de prei schoon en was in de vergiet onder stromend water.
Snijd de prei in ringen.
Schil de uien en snijd ze in halve ringen.
Snijd de knoflook in dunne plakjes
Snijd de kip in smalle reepjes.
Bestrooi de kip met kipkruiden zonder zout.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de kip bruin.
Bak de ui, knoflook en prei op middel hoog vuur mee.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
Snijd de bieslook fijn.
Meng het preimengsel, de zuivelspread, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.