Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 4 ribkarbonade
- stukje ui
- naar smaak peper en paprikapoeder
- eventueel 2 eetlepels maizena
- 4 eetlepels vloeibare bakmargarine
Materialen
- koekenpan
- houten spatel
- snijmes
- snijplank
Tips
- De ribkarbonades worden extra lekker als je een beetje verse dragon meebakt.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Haal de karbonades een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Dep de karbonades vlak voor het bakken droog met keukenpapier.
Bestrooi de karbonades met versgemalen peper.
Verhit vloeibare bakmargarine in een koekenpan.
Bak de karbonades nu in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Draai het vuur lager en braad de karbonades in 15-20 minuten verder gaar. Keer ze geregeld.
Pel en snipper een stukje ui.
Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Maak de jus: bak uien en eventueel peper en paprikapoeder in de margarine en roer met een houten spatel de aanbaksels los.
Voeg 1,5 dl water toe.
Roer de maïzena met een eetlepel koud water tot een papje en bind hiermee eventueel de jus.