Ons Tweede Thuis

Samen fit

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Home > Voeding > Recepten > Doperwten, Gember, Postelein, Uien > Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 500 gram postelein
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram doperwten (diepvries)
  • 1 citroen, liefst biologisch

Materialen

  • vergiet
  • rasp
  • snijplank
  • snijmes
  • wok of of hapjespan

Tips

  • Lekker met 4 ribkarbonades en gekookte aardappelen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.

  2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.

  3. Schil de gember en rasp het.

  4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.

  5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.

  6. Was de citroen en rasp de schil.

  7. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

[printfriendly]