4 Personen
Gemiddeld
25 minuten bereiding, 35 minuten baktijd
Samen Fit
Ingrediënten
- 600 g diepvries bladspinazie deelblokjes
- 2 uien
- 2 eeltepel vloeibare bakmargarine
- 6 plakjes diepvries hartige taartdeeg
- 5 middelgrote eieren
- 125 ml kookroom light
- 200 g zachte geitenkaas
- 100 g rookamandelen
Materialen
- lage ovenschaal of quiche vorm (doorsnee 24 cm)
- koekenpan
- vergiet
- snijmes
- snijplank
Tips
- Lekker met een tomaten salade.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Spinazie in zeef laten ontdooien.
Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min laten ontdooien.
Ondertussen de schaal of vorm invetten.
Bekleed de quiche vorm met de plakjes, ook de randen (de randjes van het deeg iets over elkaar heen leggen en goed aandrukken.)
In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, peper en kookroom.
Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
Ui pellen en snipperen.
1 eetlepel margarine verhitten in de koekenpan en de uien hierin glazig fruiten.
Druk met een lepel het vocht uit de spinazie.
Spinazie en ui door het eimengsel roeren.
Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
Plet de amandelen grof, door met de achterkant van een lepel zacht te pletten.
Haal de taart uit de oven en verdeel de geplette amandelen erover.
Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.