4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 300 g volkorenrijst of notenrijst
- 1 bosje platte peterselie
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 el pompoenpitten of
- 2 el zonnebloempitten
- 800 g broccoli
- 4 zalmfilets
- 1 citroen, in partjes
Materialen
- keukenmachine
- knoflookpers
- grill of grillpan
- snijplank
- snijmes
- koekenpan
- kookpan
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kook de rijst en spoel af met koud water.
Mix in een keukenmachine de peterselie, basilicum, 4 eetlepels olijfolie, knoflook en 2 eetlepels water tot een kruidenolie. (gebruik je de grillpan, gebruik dan 3 eetlepels olie en 3 eetlepels water).
Breng op smaak met peper en eventueel snufje zout.
Rooster de pompoenpitten kort in een droge, hete koekenpan.
Voeg de kruidenolie en geroosterde pompoenpitten toe aan de afgekoelde rijst.
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water circa 5 minuten beetgaar.
Warm de grill voor.
Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Of Verhit 1 eetlepel olie in een grillpan en gril de zalm in circa 7 minuten rondom gaar.
Serveer de kruidenrijst met de zalm, broccoli en partjes citroen.