Ons Tweede Thuis

Samen fit

Oos­ter­se maal­tijd­soep met bal­le­tjes

Home > Voeding > Recepten > Ei, Mie, Nasigroenten, rundergehakt > Oos­ter­se maal­tijd­soep met bal­le­tjes
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 el olie
  • 800 g nasi/bamigroenten 
  • 3 tabletten runderbouillon tableten met weinig zout
  • 2 vastkokende aardappelen  (Nicola, Opperdoezer ronde, Muizen)
  • 150 g volkoren mie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • gehaktkruiden zonder zout
  • 1 volkorenbeschuit

Materialen

  • maatbeker
  • grote pan met dikke bodem
  • snijplank
  • snijmes

Tips

  • Laat ieder zijn soep aan tafel zelf op smaak brengen met ketjap, sambal en gefruite uitjes en serveer er eventueel wat kroepoek bij.
  • Laat je de balletjes weg en gebruik je 4 eieren voor de omelet dan is je soep vegetarisch!

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Klop de eieren los met peper.

  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak een omelet.

  3. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van.

  4. Halveer de rode peper van de nasi/bamigroenten, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepje ( hou je van pittig gebruik dan de hele peper en met zaadlijsten wordt het pas echt pittig).

  5. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak, op laag vuurde, rode peper 1 min.

  6. Voeg de rest van de groenten, behalve de taugé, en de prei toe en roerbak 4 min.

  7. Voeg de bouillontabletten met 1 1/2 liter water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.

  8. Snijd de aardappelen in blokjes.

  9. Voeg de aardappelen en de mienestjes en gehaktballetjes aan de soep toe en kook ze afgedekt in 10 min. gaar.

  10. Haal na 4 min. de nestjes met een vork los.

  11. Voeg peper naar smaak toe.

  12. Rol de omelet op en snijd in reepjes. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen en garneer met de omeletreepjes en de taugé.

[printfriendly]