Ons Tweede Thuis

Samen fit

Gnoc­chi met kip en spi­na­zie

Home > Voeding > Recepten > Basilicum, Gnocchi, Hazelnoten, Kipfilet, Kookroom, Prei, Rucola, Spinazie, Ui > Gnoc­chi met kip en spi­na­zie
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 50 gram hazelnoten of walnoten
  • 300 gram kipfilet
  • 600 gram spinazie of 300 gram diepvriesspinazie in deelblokjes
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 125 ml kookroom light 
  • 15 g verse basilicum
  • 75 g rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie

Materialen

  • wok of hapjespan
  • koekenpan
  • kookpan
  • snijmes
  • snijplank
  • knoflookpers
  • vergiet
  • schaal

Tips

  • Zelf gnocchi maken is heel leuk en niet moeilijk. Volg het recept wat je ook op de website vindt!

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  3. Verhit de 2 eetl. van de olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten in 3 min goud bruin.

  4. Schep uit de pan in een schaal. Snijd de kipfilet in blokjes.

  5. Bak de kip 3 min. in het achtergebleven bakvet.

  6. Was de prei en snijd in dunne ringen.

  7. Pel de ui en snijd de in halve ringen.

  8. Schil en pers de knoflook.

  9. Voeg de knoflook, de prei en de ui toe aan de kip en bak 5 min.

  10. Schep het kipmengsel bij de noten.

  11. Was de spinazie of laat de spinazie ontdooien.

  12. Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken.

  13. Schenk de room erbij en verwarm 3 min op laag vuur.

  14. Voeg het kipmengsel toe en warm nog 2 min. door.

  15. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin.

  16. Scheur de blaadjes van de basilicum.

  17. Meng er op het laatst de rucola en de basilicum door en breng op smaak met peper en eventueel weinig zout.

  18. Serveer met het kipmengsel.

[printfriendly]