Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
15 - 30 minuten
15 - 30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 uien
- 600 g prei
- 4 eetl olie
- 2 eetl tomatenpuree
- 1/2 groentebouillontablet met minder zout
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 gedroogde chilipepertje
- 400 gram kabeljauw- of andere visfilet
- 1 grote pot of blik witte bonen
- 8 volkoren boterhammen
- toefjes verse peterselie als garnering
Materialen
- soeppan met dikke bodem
- broodrooster
- snijplank
- snijmes
Tips
- Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg 800 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
Roer de tomatenblokjes door de soep.
Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
Snijd de vis in blokjes.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar.
Rooster eventueel de sneetjes brood en geef bij de soep.
Gebruik een toefje verse peterselie als garnering op de soep.