Ons Tweede Thuis

Samen fit

Spitskool en tempé geroerbakt met noedels

Home > Voeding > Recepten > Doperwten, Noedels, Paprika, Pinda's, Spitskool, Tempe > Spitskool en tempé geroerbakt met noedels
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
15- 30 minuten
Ingezonden door
SamanFit

Ingrediënten

  • 1 grote spitskool (ca 700 gr)
  • 2 rode paprika's
  • 300 gram tempé
  • 300 gram volkoren noedels
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 2 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's

Materialen

  • wok of braadpan
  • snijmes
  • snijplank

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.

  2. Snijd de tempé in reepjes.

  3. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tempé bruin.

  5. Voeg de spitskool, de paprika en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.

  6. Giet er 200 ml water bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven.

  7. Voeg de laatste minuut de doperwtjes toe.

  8. Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.

  9. Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.

[printfriendly]