Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 3 el tarwebloem
- 420 g verse scholfilets
- 2 el kappertjes
- 2 eetleples vloeibare margarine
- 750 g stamppotaardappelen
- 2 el zachte margarine
- 100 ml halfvolle melk
- 3 tl grove mosterd
- 1 bakjel tuinkers
- 200 g veldsla
Materialen
- dunschiller
- pan, groot
- 1 grote of 2 kleine koekenpannen
- pureestamper
- pan, klein
- snijplank
- snijmes
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met een beetje zout in 20 minuten gaar.
Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron.
Giet de aardappelen af en stamp ze samen met 2 eetlepels zachte margarine, warme melk en de mosterd tot puree.
Schep de veldsla en 1-2 el tuinkers door de aardappelpuree.
Doe de bloem met peper en eventueel weinig zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor.
Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verhit 2 el vloeibare bak margarine in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar.
Schep de veldslastamppot op een bord er leg een stukje scholfilet er naast, bestrooi het gerecht met kappertjes en de resterende veldsla.