Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 800 g bospeen
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 4 el platte peterselie
- 1 teen knoflook
Materialen
- hapjespan met deksel
- snijplank
- snijmes
Tips
- Lekker met aardappelpuree en rundervink, varkenslapje of vega burger.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de peen in schuine plakjes van 1 cm. Meng de peterselie met de knoflook.
Verhit de olie in een hapjespan.
Voeg de peen, azijn en peper en eventueel zout naar smaak toe.
Dek af en stoof in 15 min beetgaar, roer na 7 minuten de wortel stoof even om.
Snijd de blaadjes van de peterselie.
Snijd de knoflook heel fijn.
Haal de peen van het vuur en bestrooi met het peterselie-knoflookmengsel.