Ons Tweede Thuis

Samen fit

Pastinaak wortelsoep

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1/2 Spaanse peper
  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes met minder zout
  • 3 el crème fraîche light
  • 2 eetlepels verse koriander of peterselie

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • soeppan
  • staafmixer of keukenmachine

Tips

  • Voor een nog stevigere soep, kun je 3 (zoete) aardappelen toevoegen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil en snipper de ui.

  2. Snijd de peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper heel fijn.

  3. Was de pastinaak en wortelen en snijd ze in blokjes.

  4. Verwarm de olie of de vloeibare bak en braad, in de soeppan en bak de ui en de Spaanse peper zachtjes 3 minuten.

  5. Schil ondertussen de knoflook en snijd deze fijn.

  6. Voeg de pastinaak, wortel en knoflook toe aan de ui en peper en bak dit 5 minuten mee.

  7. Was ondertussen de koriander en snijd deze fijn.

  8. Doe nu het water en de bouillon in de pan en kook de soep 10 minuten, totdat de pastinaak en wortel gaar zijn.

  9. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.

  10. Schep de soep in een soepkom, lepel er een bolletje crème fraîche bovenop en strooi er een beetje koriander overheen. Genieten maar!

[printfriendly]