4 Personen
Makkelijk
15 minuten bereiden, 20 minuten oventijd
SamenFit
Ingrediënten
- 125 gram magere spekreepjes
- 300 gram rundergehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels gemalen kaneel
- 500 gram zuurkool
- 800 gram kruimige aardappelen
- 100 ml halfvolle melk
- 2 friszoete appelen (bv. Elstar)
Materialen
- snijmes
- snijplank
- kookpan
- koekenpan
- magnetron
- pureestamper
- ovenschaal
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.
Bak de magere spekreepjes uit in de koekenpan, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op.
Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneelpoeder en peper naar smaak.
Warm de melk op in de magnetron of een kleine pan. Giet de aardappelen af, voeg de warme melk toe. Stamp hiervan een smeuïge puree.
Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop.
Verdeel de aardappelpuree erover.
Snijd de appels (ongeschild) in ringen. Leg de appelringen bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder.
Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.