Ons Tweede Thuis

Samen fit

Couscous met boerenkool, kabeljauw en kikkererwten

Home > Voeding > Recepten > Boerenkool, Couscous, Kabeljauw, Kikkererwten, knoflook, Ui > Couscous met boerenkool, kabeljauw en kikkererwten
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 275 gram couscous
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 450 g boerenkool deelblokjes (diepvries, pak)
  • 1 blik biologische kikkererwten (400 g)
  • 300 g kabeljauwfilet (diepvries)
  • 2 el harissa
  • peper

Materialen

  • kookpan
  • hapjespan

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olie in een hapjespan.

  3. Fruit de ui en de knoflook 1 min.

  4. Schep de boerenkool erdoor en voeg een scheutje water toe. Laat de boerenkool met de deksel op de pan in 8-10 min. ontdooien.

  5. Schep de kikkererwten door de boerenkool.

  6. Leg de kabeljauwfilet ertussen, bestrooi met peper en stoof de vis afgedekt in 10 min. gaar.

  7. Roer de harissa door de couscous en schep op 4 borden.

  8. Verdeel de boerenkool met de kabeljauw erover.

[printfriendly]