4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 4 rundervinken
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 theelepels kurkuma
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 800 gram ongesneden snijbonen
- 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
- 150 ml kraanwater
- 15 gram verse bieslook
- 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
Tips
- In plaats van ovenaardappelen kun je ook gekookte aardappelen of aardappelpuree serveren.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rundervinken op laag vuur in 30 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de ongeschilde aardappelen en halveer ze in de lengte.
Meng met de kurkuma, 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar.
Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. al roerend mee.
Voeg de snijbonen en 150 ml water toe en roer door. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5.Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rundervinken en aardappelen over 4 borden, schep de snijbonen erbij en serveer met de yoghurtdip.