Ons Tweede Thuis

Samen fit

Spruitjes-veldslastamppot met kalkoenschnitzel

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Bladsla met veldsla, Kalkoenschnitzel, Pastinaak, Spruitjes > Spruitjes-veldslastamppot met kalkoenschnitzel
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 350 gram pastinaak
  • 700 gram geschoonde spruitjes (zak a 350 gram)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 330 gram kalkoenschnitzel (schaal)
  • 2 eetlepels vloeibare bak- en braad
  • 25 gram margarine uit een kuipje
  • 150 ml halfvolle melk
  • 75 gram jonge bladsla met veldsla (zak)
  • peper

Tips

  • Wil je wat jus bij dit gerecht? Haal dan de gare kalkoenschnitzels uit de pan en houd deze warm. Voeg dan wat warm water toe aan vet in de koekenpan. Op een hoog vuur zetten en de aanbaksels op de bodem los schrapen met een houten lepel. De jus even laten pruttelen zodat een deel van het water verdampt.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de aardappelen en pastinaak in gelijke stukken.

  2. Kook ze in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de spruiten toe.

  3. Verdeel de bloem, het ei en paneermeel over 3 aparte diepe borden.

  4. Halveer het vlees schuin en leg de helften zo tegen elkaar dat een hartje ontstaat.

  5. Bestrooi het vlees met peper. Bedek de lapjes vlees achtereenvolgens met de bloem, het ei en paneermeel.

  6. Laat in de koekenpan de 2 eetlepels vloeibare bak- en braad bruin worden. Bak de schnitzels in 4-5 min. per kant goudbruin en gaar.

  7. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de melk en de 25 g boter tot een grove puree. Schep de sla erdoor en breng op smaak met peper.

  8. Schep de stamppot op 4 borden en leg de krokante schnitzelhartjes erbij.

[printfriendly]