4 Personen
Gemiddeld
20 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- 400 gram doperwten (diepvries)
- 400 volkoren spaghetti
- 320 gram tonijn op olie (2 blikjes a 160 gram)
- 100 gram ongezouten pistachenoten
- 10 gram verse dille
- 80 gram rucola
Materialen
- 1 ruime kookpan
- 1 kookpan
- 1 hapjespan
- snijplank
- snijmes
- staafmixer
Tips
- Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Breng 2 pannen ruim water aan de kook.
Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de doperwten in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, 1/3 van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.
Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
7.Verdeel de spaghetti over 4 borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.