Ons Tweede Thuis

Samen fit

Spruitjestaart met kwarkbodem

Home > Voeding > Recepten > Champignons, Ei, Spruitjes, Ui, Zuivelspread > Spruitjestaart met kwarkbodem
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
25 minuten bereiden, 45 minuten oventijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 225 gram magere kwark
  • 3 eetlepels olie
  • 225 gram volkorenbloem
  • snuf zout
  • 500 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 25 gram margarine uit een kuipje
  • 150 gram bieslookzuivelspread light
  • 3 middelgrote eieren

Materialen

  • weegschaal
  • grote kom
  • deegroller
  • ovenschaal
  • oven
  • kookpan
  • hapjespan
  • snijplank
  • snijmes
  • kom

Tips

  • Voeg een flinke hand ongezouten cashewnoten toe aan het spruitjes-champignon mengsel.
  • Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Eventueel kun je 200 gram hamreepjes toevoegen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Roer in een grote kom de kwark los met 3 eetlepels olie. Zeef er de volkorenbloem en een snuf zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.

  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de ovenschaal in en bekleed met het kwarkdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.

  3. Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min.

  4. Schil de ui en snijd in partjes.

  5. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

  6. Verhit de margarine in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig.

  7. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min.

  8. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  9. Schep het spruitjesmengsel op het kwarkdeeg.

  10. Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling.

  11. Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar.

  12. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.

[printfriendly]