Recept voor
Per soort 8 porties Personen
Per soort 8 porties Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- Ingredienten voor de klassieke hummus:
- 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt (of 450 g uitgelekte kikkererwten als je ze zelf weekt en kookt)
- 6 eetlepels olijfolie
- sap van 2 citroenen
- 4 eetlepels tahin
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 2 theelepel komijn
- Ingredienten voor de hummus met rode biet:
- 1 hoeveelheid klassieke hummus (zie ingredienten hierboven)
- 1 gekookte rode biet (150 g), geschild en in stukjes
- Ingredienten voor de hummus met geroosterde paprika:
- 1 hoeveelheid klassieke hummus (zie ingredienten hierboven)
- 2 grote rode paprika's
- 1/2 theelepel jalapeñopeper (naar smaak toevoegen)
- 2 theelepels paprikapoeder
Materialen
- keukenmachine
Tips
- Zelfbereide hummus kun je 1 - 3 dagen bewaren in de koelkast. Wanneer de hummus verkleurd en/of waterig is, kun je het beter niet meer eten.
- Je kunt de hummus ook invriezen: doe de hummus in een plastic potje en giet er wat olijfolie overheen. Je kunt de hummus zo’n vier maanden in de diepvries bewaren.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Doe voor klassieke hummus alle ingrediënten met peper, eventueel wat zout en 3 eetlepels water in de keukenmachine en mix glad in de keukenmachine.
Hummus rode biet:
- doe de ingrediënten voor de klassieke hummus in de keukenmachine;
- voeg de rode biet toe;
- mix glad en romig.Hummus gegrilde paprika:
- verwarm de oven voor op 190 °C;
- snijd de paprika's in ongeveer 8 lange repen en verwijder de zaadlijsten;
- leg de repen op een bakblik en rooster ze 10 minuten in de oven, tot ze bruin zijn;
- haal de paprika's uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen;
- doe de paprikastukken met hummus, jalapeñopeper en paprikapoeder in de keukenmachine en mix glad.