Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
25 minuten
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 uien
- 300 gram knolselderij
- 2 winterpenen
- 2 mespunten kerrie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 kleine aardappelen
- 1/2 groentebouillontablet met minder zout
- 300 gram diepvriesdoperwten
- 300 gram gestoomde makreel
- 6 takjes bladselderij
Materialen
- snijplank
- snijmes
- flinke soeppan
- staafmixer of keukenmachine
Tips
- Heerlijk met een plak roggebrood belegd met 30+ kaas.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Maak de groenten schoon.
Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.
Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Doe de blokjes aardappel, 300 ml water, het stukje bouillontablet en de doperwten in de pan.
Breng dit aan de kook en kook de soep 15 minuten.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met wat peper.
Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep. Garneer met wat bladselderij.