Ons Tweede Thuis

Samen fit

Spruitjes met rijst

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

 

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenrijst
  • 700 gram geschoonde spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kipdijfilet
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel gembersiroop

Materialen

  • 2 kookpannen
  • wok
  • snijplank
  • snijmes

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af.

  3. Verhit de olijfolie in een wok.

  4. Snijd de kipfilet in reepjes van circa 2 centimeter dik. Bak de reepjes in circa 6 minuten gaar.

  5. Snijd, indien nodig, de kontjes van de oesterzwammen. Scheur of snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze circa 5 minuten in de wok.

  6. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee.

  7. Pel en snipper de ui.

  8. Pel en snijd de knoflook fijn.

  9. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Voeg de peper, ui en knoflook toe aan de wok met oesterzwammen en bak circa 1 minuut mee.

  10. Roer de spruitjes erdoor en schenk de gembersiroop erbij. Roer goed door en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.

[printfriendly]