4 Personen
Gemiddeld
25 minuten bereiden, 45 minuten wachten
SamenFit
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 4 kippenbouten
- 1 ui
- 1 zakje amandelschaafsel
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 30 gram bittere chocolade
Tips
- Serveer deze stoofpot met (Turks) brood en een salade van veldsla.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verhit de olie in de braadpan olie en braad de kip in 2 porties aan.
Schil ondertussen de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
Neem de kip uit de pan.
Bak de ui in het achtergebleven bakvet zachtjes glazig.
Neem de ui de pan.
Voeg zo nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin.
Voeg dan de knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toe bak even zachtjes mee(amandelen mogen niet te donker worden).
Maal de ui, amandelmengsel en de helft van de tomatenblokjes met staafmixer of in keukenmachine tot pulp.
Schep het mengsel terug in de pan en voeg de rest van tomatenblokjes en de chocolade toe.
Roer tot de chocolade gesmolten is.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
Leg de kip in de saus en laat afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min. gaar stoven.
Voeg eventueel wat kokend water toe om saus juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.