Ons Tweede Thuis

Samen fit

Rode bietjes met appel en pruim en een kipgehaktbal

Home > Voeding > Recepten > aardappelen, Appel, Kipgehakt, Pruimen, Rode bietjes, Ui > Rode bietjes met appel en pruim en een kipgehaktbal
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 400 gram kipgehakt
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 3 theelepels gehaktkruiden met minder zout
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 1 kg aardappelen
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 2 friszure appels
  • 50 gram gedroogde pruimen

Materialen

  • schaal
  • braadpan
  • snijplank
  • snijmesje
  • kookpan
  • schaaf

Tips

  • Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
  • Strooi voor een fris accent verse bieslook over de bieten met appel.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Meng in een schaal het kippengehakt met de paneermeel, ei en kruiden.

  2. Draai vier stevig ballen. Als het gehakt te nat blijft nog wat paneermeel toevoegen.

  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen in ca. 8 min. rondom bruin.

  4. Schil ondertussen de uien en snipper deze fijn.

  5. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, keer af en toe.

  6. Snijd de aardappelen in vieren, zet ze op met 300 ml water en kook ze op laag vuur in 20 min. gaar.

  7. Schil de bietjes en schaaf de bieten in dunne plakken.

  8. Schil de appels en snijd deze in partjes, halveer de partjes nog een keer.

  9. Schep de gehaktballen uit de pan op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

  10. Schep de bieten en de appels in de pan met ui en stoof ze ca. 5 min., schep af en toe om.

  11. Snijd de geweekte pruimen in reepjes en voeg deze toe aan de bietjes.

  12. Serveer de rode bieten en appel met de aardappelen en de gehaktballen.

[printfriendly]