Ons Tweede Thuis

Samen fit

Stamppot met zoete aardappel en pastinaak

Home > Voeding > Recepten > Boerenkool, Pastinaak, Runderchipolata, Sinaasappel, Tijm, Zoete aardappel > Stamppot met zoete aardappel en pastinaak
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten bereiden, 30 minuten oventijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram pastinaak
  • 8 gram verse tijm
  • 300 gram runderchipolata
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 gram verse boerenkool
  • 1 handsinaasappel

Materialen

  • Oven
  • Snijplank
  • Snijmes
  • Bakpapier
  • Ruime kookpan
  • Borsteltje
  • Rasp
  • Citruspers
  • Pureestamper

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 x 2 cm.

  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Leg de aardappelen en pastinaak samen met de chipolata en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie en de tijm.

  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Rooster ca. 30 min. in de oven.

  7. Kook de boerenkool in een laagje water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Doe de boerenkool terug in de pan.

  8. Boen de schil van de sinaasappel schoon.

  9. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ½ vrucht uit.

  10. Neem de bakplaat uit de oven.

  11. Stamp de groenten samen met het sinaasappelrasp, -sap en 3 el olie door de boerenkool met de pureestamper tot een grove puree.

  12. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Serveer met de chipolata.

[printfriendly]